Linnut-elokuvan taustalla on todellinen mysteeri

Oletko koskaan katsonut Alfred Hitchcockin kauhutrilleriä nimeltään Linnut? Kysymyksessä on vuonna 1963 valmistunut ja maailmanlaajuisesti tunnettu elokuva, jossa linnut näyttelevät pääosaa. Elokuva pohjautuu brittiläisen kirjailijan Daphne du Maurierin kirjoittamaan suosittuun novelliin vuodelta 1952. Elokuva kertoo seurapiirikaunotar Melanie Danielsin tarinan, jota näyttelee yhdysvaltalainen näyttelijätär Nathalie Kay ”Tippi” Hedren.

Linnut-elokuvan teema on todella mielenkiintoinen

Ihastuttavassa rannikkokaupungissa päivät sujuvat mukavan verkkaiseen tahtiin, kunnes asiaan yhtäkkiä tulee dramaattinen, ennalta-aavistamaton muutos. Eräänä kauniina päivänä erikokoiset ja -näköiset linnut alkavat silmittömästi hyökkäillä paikkakunnan asukkaiden kimppuun.

Elokuva kannattaa todella katsoa, joten miksi et pitäisi kunnon elokuva-iltaa a`la Hitchcock -tyyliin? Sisusta olohuone elokuvatyyliin sopivaksi lintuaiheisilla tauluilla, koristelinnuilla tai vaikkapa perinteisillä lintuhäkeillä. Hitchcockin lintuja ei saanut kiinni kukaan, joten vapaana lentävät kauniit linnut ovat valloittaneet monien ihmisten sydämet. Elokuvaa katsellessa tunnelmaan pääsee tavallista helpommin, jos omistat oman kauniin linnun, kuten undulaatin, peipon tai papukaijan.

Hanki lemmikkilinnulle sopivat tuotteet mukavasti verkosta

Lemmikkilinnuilla pitää tietenkin olla oma lintuhäkki, jollaisia on tarjolla kätevästi verkossa. Oman linnun tarpeisiin sopiva lintuhäkki palvelee mukavasti myös kuljetuslaukkuna tai -häkkinä. Muistathan, että Linnut-elokuvan tapaan, vapaana lentäviä taivaan lintuja ei voi vangita. Omistajana sinä olet kuitenkin valloittanut oman lintusi sydämen, joten luonnollisesti lemmikkilinnulle hankittava lintuhäkki pitää olla tarpeeksi tilava ja lemmikille mukavan tuntuinen. Hankkimasi tilava lintuhäkki tarjoaa linnullesi turvapaikan. Häkki on oikeanlainen silloin, kun häkin ristikot ovat tiukat. Omaa lintua ei kukaan halua päästää pakenemaan. Tutustu siis verkossa lemmikkilinnuille suunniteltuihin tuotteisiin ja hanki tarvittavat tuotteet vaikka jo tänään!

Lintuaiheet toistuvat Alfred Hitchcockin elokuvissa

Linnut eivät ole ainoa Hitchcockin elokuva, jossa katsojat saavat linnuista erilaisia kokemuksia. Alfred Hitchcock on usein yhdistänyt lintuaiheen johonkin aavistamattomaan uhkaan, kauhuun, epäjärjestykseen, väkivaltaiseen kuolemaan tai jopa kostoon. Monet Hitchcock-fanit ovat katsoneet kaikki Alfred Hitchcockin lintuihin liittyvät elokuvat, jollaisia ovat muun muassa Psyko, Blackmail, Nuori ja Viaton sekä Sabotaasi.

Psyko-thrillerissä lintumaailmaa verrataan tilanteeseen, jossa ihminen saattaa lintujen tavoin olla ansaan tai liian “pieneen häkkiin” ajettu, jolloin kaikki näyttää toivottomalta. Psyko-elokuvaa onkin luonnehdittu science fictioniksi tai apokalyptiseksi tieteiselokuvaksi. Ainoastaan elokuvassa Ulkomaankirjeenvaihtaja linnut tuodaan esiin positiivisessa valossa.

Hitchcock itse kuitenkin kiistää edellä mainitut tulkinnat. Tarkoitus lienee esittää asia toisin päin, eli miltä linnuista tuntuu, kun ne ovat ihmisen aloittaman jahdin kohteina. Ahdistus ja tunne siitä, että pakotietä ei ole, tulee elokuvassa lintujen kannalta katsottuna hyvin esiin. Elokuvassa ahdistusta kokevat tosin ihmiset, mutta “oikeassa elämässä” asia on yleensä toisin.

Onko Linnut-elokuvan “mysteeri” yhä olemassa?

Linnut-elokuvaan kuuluviin pohdintoihin liittyen useampi katselija tuumii itsekseen, mitä elokuvan teemalla halutaan tuoda esiin. Onko kysymyksessä käänteisreaktio linnut-ihminen-suhteen välillä vai kenties kuitenkin jotakin muuta? Useimmat elokuvaan perehtyneet tutkijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että Alfred Hitchcockin Linnut-elokuvan taustalla on vuonna 1961 tapahtunut Lokkien itsemurha. Kyseisenä vuonna 1961 jopa tuhansia lokkeja syöksyi kuolemaan San Franciscon eteläpuolella Kalifornian rannikolla. Mikä tahansa syy sitten onkin, kysymys on erittäin mielenkiintoisesta ja monia pohdintoja herättäneestä elokuvasta.