Elokuvat ovat loistavaa viihdettä

Erilaisia elokuvia on tarjolla runsain mitoin. Nautitpa sitten komediasta, draamasta, jännitys- tai kauhuelokuvista, niin löydät varmasti mieleistä katsottavaa runsaista valikoimista. Osa jopa väittää, että tietynlaiset ihmiset usein suosivat tietynlaisia elokuvia, mutta olipa tämä väite sitten totta tai ei, niin suuri osa meistä on varmasti sitä mieltä, että elokuvat ovat loistavaa viihdettä. Niiden pariin on helppo uppoutua silloinkin kun joutuu viettämään yksinäistä koti-iltaa, eikä mitään muuta erityistä tekemistä ole tarjolla. Tällöin hyvä kirja tai mukaansatempaava elokuva ovat oivallista viihdykettä.

Valitse elokuva tilanteen ja mielialasi mukaan

Vaikka suosisitkin tietynlaisia elokuvia, kannattaa elokuva kuitenkin aina valita oman tilanteen ja mielialan mukaan. Pelottava kauhuleffa ei välttämättä ole kaikista paras valinta, jos olet yksin yötä syrjäisellä mökillä eikä tositapahtumiin perustuva synkkä draama ole välttämättä parasta katsottavaa silloin kun oma mielialasi on jo valmiiksi matalalla. Kaveriporukan leffailtaan sopii erilainen katsottava kuin romanttiseen leffailtaan oman kumppanin kanssa. Parhaimmillaan hyvä elokuva antaa katsojalle runsaasti ajattelemisen aihetta sekä mukavaa tekemistä. Leffaillan järjestäminen ei välttämättä tule edes kovin kalliiksi, varsinkin, jos kotoasi löytyy leffoja tarjoava palvelu, josta löytyy runsas valikoima erilaiseen makuun sopivia leffoja.

Jos pidät romanttisista elokuvista, valitse vaikkapa The Notebook – Rakkauden sivut -elokuva, jonka perusteemana on kestävä rakkaus sekä rakkaus, jota muut ympärillä paheksuvat. Elokuvan päähenkilöt rakastuvat jo nuorina eikä mikään pysty pitämään heitä toisistaan erossa. Tämän elokuvan kohdalla kannattaa varata nenäliinapaketti lähettyville, koska elokuva menee suoraan tunteisiin. Tämä leffa sopii katsottavaksi vaikka oman rakkaan kanssa sohvan nurkkaan käpertyneenä.

Jos taas haluat katsoa kauhuleffaa, suosittelevat monet Carrie-leffaa, joka perustuu Stephen Kingin kirjoittamaan romaaniin. Elokuvan päähenkilö on Carrie White, koulutyttö, jonka elämä on piinallista. Carrie elää mielisairaan ja kiihkouskovaisen äitinsä kanssa ja joutuu kotonaan lukituksi omaan komeroonsa, jossa hänen on tarkoitus katua syntejään. Koulussa tyttöä kiusataan armotta, mutta hän kostaa kiusaajilleen yliluonnollisten kykyjensä ansiosta. Stephen King on tunnettu kauhukirjojen kirjoittaja eikä myöskään Carrie jätä kauhuleffojen ystäviä kylmäksi. Tämä elokuva ei ehkä ole paras valinta ollessasi yksin yötä syrjäisellä mökillä pimeänä syysiltana, ellet sitten ole erityisen kovahermoinen.

Monet Disneyn piirretyt elokuvat ovat erityisen mukavia koko perheen elokuvia. Elokuvat ovat niin hyvin piirrettyjä ja niissä on niin mukaansa tempaava tarina sekä musiikki, että aikuinenkin viihtyy hyvin tällaisten elokuvien parissa. Leijonakuningas on eräs Disneyn suosituimmista piirretyistä elokuvista, mikä ei olekaan ihme, onhan tarina todella mukaansa tempaava. Muita suosittuja Disneyn elokuvia ovat esimerkiksi klassikkotarina Kaunotar ja Kulkuri, Pocahontas sekä Liisa Ihmemaassa.

Elokuvat harrastuksena

Elokuvat voivat olla myös antoisa todella harrastus. Moni elokuvista erityisen kiinnostunut henkilö harrastaakin elokuvia ainakin jossain muodossa. Harrastus saattaa näkyä esimerkiksi elokuvien keräämisenä. Netistä löytyy runsaasti elokuvaharrastajille suunnattuja keskustelupalstoja, joilla on mukava vaihtaa ajatuksia toisten samanhenkisten harrastajien kanssa. Makuasioista ei tunnetusti voi kiistellä, joten elokuvistakin voidaan olla montaa mieltä. On kuitenkin mukava kuulla toisten alan harrastajien ajatuksia ja suosituksia sekä päästä itsekin kertomaan mistä tykkää ja mistä taas ei.