Leffateatterikin hyötyy CRM-järjestelmästä!

CRM-järjestelmästä on hyötyä hyvin monenlaisissa yrityksissä ja jopa leffateatterit hyötyvät siitä – ehkäpä enemmän kuin etukäteen osaat ajatellakaan! Ellei CRM ole vielä sinulle tuttu, on elokuvafanin helppo lähteä tutustumaan siihen leffateattereiden näkökulmasta.

Mitä tarkoittaa CRM?

Lyhenteessä CRM C-kirjain tarkoittaa customer, eli asiakasta, R relationships, eli suhdetta ja M management, eli hallintaa. Suomeksi käytetään usein termiä asiakkuudenhallinta, millä viitataan toimenpiteisiin, joilla pyritään pitämään huolta yritykselle tärkeistä asiakkaista. Näin ollen laadukas crm järjestelmä auttaa huolehtimaan asiakastyytyväisyydestä.

Miten leffateatteri voi hyödyntää CRM-järjestelmää?

CRM-järjestelmä auttaa yritystä, kuten leffateatteria ymmärtämään asiakkaidensa käyttäytymistä ja palvelemaan asiakkaitaan tämän ymmärryksen pohjalta entistä paremmin. Jos leffateatteri esimerkiksi tuntee asiakkaansa elokuvamaun mahdollisimman tarkkaan, pystyy se kohdentamaan mainontaansa entistä tehokkaammin ja tarjoamaan asiakkailleen mahdollisimman houkuttelevia tarjouksia. Elokuvamaun lisäksi CRM auttaa leffateatteria seuraamaan myös esimerkiksi asiakkaan herkkumakua, jota se voi hyödyntää mainonnassa.

On ihan eri asia mainostaa leffateatterin palveluita esimerkiksi lapsiperheelle kuin sinkulle. Sinkkujen kohdalla esimerkiksi ystävänpäivä on oivallinen markkinointipäivä ja heille kohdennettuna esimerkiksi sellaiset tarjoukset kuin “kaksi yhden hinnalla ystävänpäivän kunniaksi” uppoavat usein kuin kuumille kiville. Sen sijaan lapsiperheille kannattaa markkinoida esimerkiksi perhe-perjantaita ja pikkulapsiperheille jopa aamupäivän leffanäytöksiä, jolloin teatterissa on yleensä muuten erityisen hiljaista.

Erilaiset kanta-asiakastarjoukset toimivat myös leffateattereissa. Asiakas voi kerätä esimerkiksi ilmaisia leffalippuja tai maksuttomia leffaherkkuja ostettuaan tietyn määrän teatterin herkkutuotteita tai katsottuaan riittävän monta elokuvaa. Tällaiset tarjoukset saavat asiakkaat sitoutumaan yhteen leffateatteriin. Ei ole mikään sattuma, että erilaiset kanta-asiakasohjelmat ovat kuluttajien keskuudessa erityisen suosittuja ja niitä voi hyvin soveltaa myös elokuvateattereiden maailmaan!

Leffateattereilla ei ole varaa suututtaa asiakkaitaan ja niiden onkin tärkeää kerätä näiltä palautetta. Nykyisin leffateatterit kilpailevat paitsi toistensa, myös monipuolisten ja edullisten suoratoistopalveluiden kanssa – ja kilpailu on kovaa! Leffateattereiden onkin tärkeää pitää asiakkaansa tyytyväisinä, jotta nämä palaavat teatteriin uudelleenkin ja kertovat upeista elokuvaelämyksistä myös lähipiirilleen. CRM järjestelmä auttaa järjestämään leffateatterin asiakkaille tyytyväisyyskyselyitä, joista teatteri saa arvokasta tietoa. Ilman tätä tietoa leffateatteria voidaan johtaa kuin ulapalla ilman navigaattoria seilaavaa laivaa ja teatterin johto voi tulla tehneeksi aivan vääriä päätöksiä.

CRM tuo leffateatterin asiakkuuksien hallintaan järjestystä ja selkeyttä, sillä sen ansiosta asiakassuhteiden hoitamiseen tulee jäsennelty ote! Se auttaa automatisoimaan erilaisia prosesseja ja tehostaa asiakkuuksien hallintaa. Samalla asiakaspalvelu helpottuu ja leffateatterilla on entistä suuremmat mahdollisuudet kehittyä suoranaiseksi kassamagneetiksi. Tyytyväinen asiakas tuo todennäköisemmin rahaa leffateatterin kassaan uudelleenkin kuin leffakäyntiin pahasti pettynyt asiakas.

CRM auttaa pitämään leffateatterin asiakassuhteisiin liittyvät tiedot näppärästi yhdessä paikassa. Laadukkaan CRM-järjestelmän ansiosta leffateatterin asiakastyytyväisyyttä onkin mahdollista nostaa yllättävän paljon. Tästä syystä leffateatterin kannattaa panostaa laadukkaaseen järjestelmään, joka auttaa takaamaan, että teatterin asiakkaat kokevat olevansa kuninkaita!

Mistä CRM leffateatterille?

Leffateatterin kannattaa hankkia CRM Limeltä, joka lupaa hoitaa yritysten asiakkuuksien hallintaa ihan omanlaisellaan twistillä. Leffateatteri voi jopa kokeilla sen CRM-järjestelmää maksutta varmistaakseen, että on tekemässä oikean valinnan. Jos leffateatteri tarvitsee luotettavan, laadukkaan ja ammattitaitoisen CRM-järjestelmän, kannattaa sen tutustua ensimmäiseksi Limen monipuolisiin nettisivuihin!