Rakenna oma elokuvateatteri kotiin ja sisusta se mielesi mukaan

Elokuvien parissa rentoutuminen on melkeinpä parasta viihdettä, mitä voi kuvitella. Kukapa meistä ei haluaisi tulla kotiin pitkän päivän jälkeen ja istua alas nauttimaan hyvästä elokuvasta? Se voi olla uusin uutuus tai vaihtoehtoisesti vaikkapa Titanicin tasoinen klassikkopätkä. Elokuvasta voi kuitenkin nauttia vieläkin enemmän, jos sitä pääsee katsomaan nautinnollisessa ja rentouttavassa ympäristössä. Tämän vuoksi kotiin voisi olla hyvä rakentaa joko pieni elokuvateatteri tai vähintäänkin elokuvanurkkaus.

Jos haaveena on kotiteatteri, riittää siihen yksi ylimääräinen huone, jonne voi asentaa joko valkokankaan tai sitten vaihtoehtoisesti elokuvaa voi heijastaa myös valkoiseksi maalatulle seinälle. Toisaalta myös suurikokoinen televisio sopii tähän tarkoitukseen erittäin hyvin. Tämä kaikki on siis jokaisen itsensä päätettävissä ja ainoastaan mielikuvitus on rajana. Elokuvateatterin tai -nurkkauksen voi myös sisustaa oman mielensä mukaan. Jotkut haluavat panostaa hyviin penkkeihin, joissa on juomapidikkeet ja kaikki elokuvateatterista löytyvät ominaisuudet. Toiset taas haluavat, että ympäristö näyttää omannäköiseltä ja kivalta. Kotinsa tunnelmaan voi vaikuttaa esimerkiksi tapettivalinnalla. Verkossa Kotitapetti on hyvä paikka hakea inspiraatiota kodin ratkaisuihin ja valita sellainen tapetti kuin itse omaan kotiteatteriinsa haluaa.

Elokuvia soittimesta tai Netflixistä

Elokuvia voi tänä päivänä toistaa hyvin monella eri tavalla. Toki perinteiset DVD-levyt ja Blu-Rayt ovat yhä edelleen monien käytössä. Tällöin elokuvan voi toistaa suoraan DVD- tai Blu-Ray-soittimesta. Toistaminen onnistuu niin television näytölle kuin valkokankaallekin. Sen lisäksi älytelevisiot tarjoavat mahdollisuuden päästä nauttimaan Netflixin tarjoamasta viihteestä vain yhdellä napin painalluksella. Se onnistuu, koska älytelevisiot on yhdistetty toimimaan suoraan Netflixin kautta. Jos itseltä siis löytyy Netflix-tili, silloin on helppoa päästä nauttimaan niin elokuvista, tv-sarjoista kuin dokumenteistakin. Toki elokuvia Netflixista ja muista suoratoistopalveluista voi toistaa myös valkokankaalle. Se kuitenkin vaatii pientä yhdistämistä kannettavan laitteen ja projektorin välillä.

Jos elokuvia haluaa toistaa jostain muusta suoratoistopalvelusta, jota ei löydy omasta televisiosta, kannattaa silloin hankkia Chrome Cast. Sen avulla minkä tahansa kannettavan laitteen voi yhdistää televisioon. Chrome Cast mahdollistaa myös esimerkiksi keikkojen toistamisen YouTubesta. Sen pystyy yhdistämään mihin tahansa suoratoistopalveluun, jolloin suoratoistosta pääsee nauttimaan suoraan television ruudulta. Mahdollisuuksia on monia, joten jokaisen täytyy vain löytää se itselleen sopivin tapa nauttia elokuvaviihteestä.