Teatteritunnelmaa kotiin

Elokuvat ovat osa aika lailla meidän kaikkien elämää ja nautimme monien erilaisten elokuvien katselusta, iästä ja sukupuolesta riippumatta. Elokuvia katsellaan niin kotona kuin elokuvateatterissakin ja kummasakin on oma erityinen tunnelmansa. Nykyaikaiset laitteet ovat kuitenkin mahdollistaneet sen, että voit nyt luoda kotiisi lähes elokuvateatterimaisen tunnelman.

Miten luoda elokuvateatteri kotiin?

Vielä jokunen vuosi sitten äänen- ja kuvantoistolaitteet kotikäyttöön olivat hyvin yksinkertaisia, mutta tähän on viime vuosien aikana tullut huomattava muutos. Tänä päivänä voit ostaa niin television kuin projektorinkin kotiin, eikä niiden hinta enää huimaa päätä. Samaten äänentoistolaitteet ovat jo sen verran kehittyneet, että voit todella kokea elokuvat samalla tavalla kuin elokuvateatterissa.

Erityisesti projektorien suosio kotikäytössä on kasvannut, sillä niitä saa tällä hetkellä todella järkevään hintaan, sekä niiden koko on myös paljon pienempi kuin aiemmin. Projektorilla elokuvan katsominen on lähes sama asia kuin sen katsominen elokuvateatterissa ja kun sen yhdistää vielä kunnon äänentoistoon, on upea kokemus taattu. Projektorien kaveriksi myydään myös kankaita, mutta myös valkoinen kodin seinä toimii tässä vallan mainiosti. Kankaat ovat tosin monen suosiossa, sillä tämä mahdollistaa elokuvien katsomisen missä vain kodin tilassa, sekä myös ulkona.

Elokuvaillan järjestäminen

Mahtava tapa viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa on järjestää kotona elokuvailta. Kotona on se hyvä puoli, että elokuvan yhteydessä voi nauttia vaikka illallisen tai muutaman drinkin, joka taas teatterissa ei ole mahdollista. Lisäksi ei tarvitse miettiä tauko-aikoja, sillä kotona elokuvan voi vain pysäyttää milloin vain haluaa! Et siis jää paitsi mistään elokuvan kohtauksesta.

Erityisen hauskaa on järjestää elokuvailtoja erilaisilla teemoilla, kuten vaikkapa kauhu-ilta Halloweenina. Etsi siis pelottavimmat elokuvat, joita löydät, lisää sitten jännittävää tunnelmaa hankkimalla kotiin halloween koristeet ja tarjoa hauskoja teemaan sopivia naposteltavia. Tosin kauhu-illan voi järjestää muulloinkin, mutta mikäli haluat viedä sen kokonaan uudelle tasolle, on Halloween erityisen hauska ja sopiva juhla sen tekemiseen.

Toinen mukava idea on viettää romanttinen leffailta rakkaan kanssa tai vaikka hurmata jokin uusi tuttavuus kotoisella leffaillalla. Parhaaseen leffailtaan kuuluu tottakai myös perinteiset leffaherkut, kuten popcornit, irtokarkit, tai mitkä vain itselle mieluisat naposteltavat. Myös peheen kesken vietetyt illat ovat hauskaa tekemistä, ja voitkin valmistaa vaikka illalisen ja nauttia sen jotakin koko perheen lempielokuvaa katsellen.

Jos siis viihdyt enemmän kotona kuin täydessä elokuvateatterissa, on kotiteatterin järjestäminen helpompaa nyt kuin koskaan aiemmin! Lisäksi säästät pitkällä aikavälillä, sillä sinun ei tarvitse maksaa lipuista tai kalliista naposteltavista.